Підтримати нас

СБУ затримали двох колаборантів, які допомагали росіянам на Херсонщині

Vgoru
06 травня 2023 11:20
1,080
Поширити:

Служба безпеки України затримала двох жителів Херсонщини, батька та сина, які підтримали росіян під час окупації та продовжили тримати з ворогом зв'язок після звільнення правобережжя.

Про це повідомило відомство на своїх сторінках у соціальних мережах. 

Молодший чоловік "зливав" окупантам місця базування та переміщення українських військових на території Білозерського району, інформував про наслідки російських повітряних атак, корегував вогонь. Ці дані росіяни використовували для повторних ракетно-артилерійських ударів по Білозерці, Кізомису та Велетенському.

Батько корегувальника під час тимчасової окупації Херсона добровільно погодився на призначення до створеного загарбниками «міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області», де перебував на керівній посаді та виконував накази гауляйтера Сальда.

"Встановлено, що колаборант регулярно брав участь у нарадах під головуванням окупаційного «міністра» і закликав людей підтримати загарбників", – повідомляють у СБУ.

Зрадники намагалися втекти на територію тимчасово окупованого лівобережжя та вели про це переговори з росіянами.

Проте, СБУ вдалось їх затримати. Наразі вони перебувають під вартою. Розслідування триває.

Росіяни готуються до українського контрнаступу та евакуюють колаборантів та їх родини з тимчасово окупованих територій півдня України.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ