Підтримати нас

“Волевиявлення” без вибору, “міжнародні спостерігачі” з автоматами та завезені “виборці” – як пройшов перший день псевдореферендуму на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
24 вересня 2022 06:55
580
Поширити:

Учора, 23 вересня, загарбники розпочали своє циркове шоу – псевдореферендум на окупованій Херсонщині. Вони завезли “виборців” із росії, вламувалися в оселі місцевих жителів та вимагали від них “підтримати приєднання до рф”.

Про це розповів журналістам Медіаплатформи “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов під час прямого ефіру. 

“Спілкувався з мешканцями 5 населених пунктів Херсонської області щодо так званого “референдуму”. Картина скрізь однакова. В одному населеному пункті блокували цілі вулиці та квартали. Це селища на лівому березі Дніпра. Окупанти проводили обхід побудинковий. Ходили 2-3 особи в цивільному та стільки ж у військовій формі. Приходили в кожний будинок. Якщо знаходили мешканців, то примушували під дулами автоматів визначитися, ви “за” чи ви “за”, – зазначив Данилов. 

Також, за його словами, до деяких мешканців приходили якісь “міжнародні спостерігачі” у військовій формі з автоматами. На так званих “дільницях” росіяни змогли зробити “картинку” лише в Херсоні. Обличчя деяких учасників “голосування” прогнали через програму розпізнання обличчя, та виявилося, що вони привезені з Ростова. За день до цього з Краснодара та Ростова, як зазначив Данилов, були відправлені автобуси з росіянами на південь України. Їх привезли для масовки на псевдореферендумі.   

Нагадаємо, що на час псевдореферендуму окупанти на півдні заборонили військовозобов’язаним чоловікам покидати регіон без дозволу так званої “комендатури”. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ