Підтримати нас

Суд виніс вирок уродженцю Херсона, який мобілізувався до лав армії РФ

26 жовтня 2024 16:12
190
Поширити:
Фото: Pexels

Дружківський міський суд Донецької області визнав винним у державній зраді та колабораціонізмі уродженця Херсона Спартака Огли, який мобілізувався до армії РФ. Йому призначили 15 років ув'язнення з конфіскацією всього майна.

Про це йдеться у вироку суду.

Також йому заборонили обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 15 років.

Суд встановив, що не пізніше 27 червня 2024 року громадянин України у Краснодарі підписав контракт із ЗС РФ. Він вступив до роти БПЛА  7 військової бази   База Збройних сил РФ. Розташована у Абхазії, на окупованій території Грузії. З'єднання перебуває у складі 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу.  на посаду оператора БПЛА. Також він отримав звання “рядовий”. У липні Огли направили на військовий полігон до окупованої Абхазії для “підготовки”.

Наприкінці серпня 2024 року його відправили на штурм у районі Кліщіївки Донецької області. У нього були автомат АК-74, до нього 270 патронів, 3 гранати Ф-1 та сигнальна ракетниця. 

Не пізніше 5 вересня Спартака Огли взяли у полон українські військові.

Зазначається, що у суді чоловік свою вину визнав повністю та розкаявся.

Спартак Огли раніше судимий. Суворовський районний суд м. Херсона 24 грудня 2015 року засудив його за розбій до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • Івано-Франківський міський суд заочно визнав винним в участі незаконного збройного формування, в участі терористичної групи чи організації, в колабораціонізмі та в державній зраді жителя Донеччини Вадима Яковлева, який воював на Херсонщині проти Збройних Сил України. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів