Підтримати нас

Суд виніс вирок жителю Донеччини, який воював на Херсонщині проти ЗСУ

20 вересня 2024 10:22
108
Поширити:
Вадим Яковлев. Фото: Миротворець

Івано-Франківський міський суд заочно визнав винним в участі незаконного збройного формування, в участі терористичної групи чи організації, в колабораціонізмі та в державній зраді жителя Донеччини Вадима Яковлева, який воював на Херсонщині проти Збройних Сил України. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє “Вгору” з посиланням на вирок суду.

Суд встановив, що Яковлев спочатку працював у незаконно створеному МЧС Донецької області. У лютому 2022 року вступив до лав незаконного воєнізованого формування 3 відділення 2 взводу 1 роти 5 батальйону 113 полку територіальної оборони 1 армійського корпусу Народної міліції.

5 березня 2022 року його передислокували на територію окупованої Херсонської області. Він брав участь у боях проти ЗСУ в районі Наддніпрянського, Воскресенського, Борозенського та Кочубеївки. Зараз він продовжує воювати у складі армії РФ на території Донецької області.

Один зі свідків, який раніше проживав у місті Харцизьк на Донеччині, від знайомих дізнався про кількох людей із регіону, які пішли воювати проти ЗСУ. Серед них був уродженець міста Горлівка Вадим Яковлев. Також засуджений викладав у своїх соціальних мережах фото у військовій формі та формі “МЧС”.

Окрім цього, з інформації оператора мобільного зв'язку відомо, що Вадим Яковлев до 26 лютого 2022 року перебував на території Донецької області, 3 березня цього ж року – в Росії, з 5 березня до 22 липня 2022 року – на окупованій території Херсонщини. Зокрема, в Наддніпрянському, Чарівному, Борозенському, Бериславі та Кочубеївці. Також фіксували його телефон у Воскресенському Миколаївської області.

  • Івано-Франківський міський суд 26 серпня визнав винним у колабораціонізмі та державній зраді уродженця Макіївки на Донеччині Сергія Аппакова, який воював на Херсонщині на боці російської армії. Йому призначили 15 років позбавлення волі. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів