Підтримати нас

“Сучасна Росія – це контроль та пропаганда”: на окупованих територіях людей змушуватимуть дивитися “інавгурацію” Путіна

05 травня 2024 11:54
200
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

У Центрі національного спротиву повідомляють, що окупаційна влада на захоплених землях України, хоче змусити місцевих жителів 7 травня дивитись онлайн-трансляцію «інавгурації» очільника Кремля Путіна. Зокрема, за їхньою інформацією, російські окупанти планують встановити екрани в школах, комунальних підприємствах і на площах.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що про це говорять в окупованих Новотроїцьку, Скадовську та Чаплинці.

“Це чітка лінія, починаючи з так званих виборів президента РФ, про те, що всі, хто отримує російські бюджетні виплати, стають рабами”, – зазначив заступник директора.

За словами Сергія Данилова, відомі випадки, коли на лівобережжі Херсонщини люди влаштовувалися на роботу, їм в угодах прописували: заборона української мови та участь в пропагандистських заходах.

Окрім цього, він додав, що привабливість бюджетної роботи на окупованих територіях зменшується, адже після незаконних виборів президента РФ майже втричі зменшилася заробітна плата.

Щодо цієї ситуації політолог, краєзнавець Дементій Білий сказав, що це тоталітарна система управління.

“Пам'ятаю за радянських часів, тоді я ще навчався в школі. Коли помирали генеральні секретарі в актовому залі ставили телевізор, аби всі школярі дивилися процес поховання. Але що там можна було дивитися”, – згадує політолог.

Контроль, пропаганда, нав'язування чужих цінностей – це сучасна Росія. І все це вона намагається затягнути на окуповані території України, зазначив Білий.

  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це провела нелегітимні вибори президента РФ. З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях тривало до 17 березня.
  • Британська розвідка повідомляла, що імовірно, що окупаційна влада на окупованих територіях заявить про високу явку виборців із переважною підтримкою Путіна.
  • В ефірі “Вгору” Юрій Соболевський повідомив, що вибори президента РФ не мають юридичної сили. Вони несли небезпеку для людей, які залишаються на лівобережжі Херсонщини. Також Сергій Данилов зазначив, що окупаційна влада намагалася створити картинку “виборів”, аби її показати в Росії та інших країнах для легітимізації незаконного процесу. Люди, яких знімали росЗМІ говорили одні й ті ж самі прописані слова, а скриньки були майже пусті.
  • Речник Держдепартаменту США, Генеральний секретар ООН, Євросоюз, очільники з двадцяти країн комітетів закордонних справ засудили проведення виборів президента РФ на окупованих територіях України.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ