Підтримати нас

Вибори не мають ніякої юридичної сили. Соболевський про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

Вгору
Автор статті
15 березня 2024 20:52
306
Поширити:
Фото: ГУР

15 березня почався другий етап нелегітимних виборів на окупованій території Херсонщини. Ніякою юридичної сили вони не мають, але вони несуть небезпеку для людей, які залишаються на лівобережжі. У зв'язку з цим збільшилася кількість повідомлень з окупованих громад Херсонщини про затримання та фільтраційні заходи.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“Тобто вони бояться, можливо, спротиву, тому репресивний механізм запрацював там. І ми бачимо посилення тиску на людей”, – додав Соболевський.

За його словами, вони “намалювали” високу явку – понад 58%, адже треба керівництву РФ продемонструвати нібито підтримку регіонів. Також створити картинку “законних” виборів для інших країн.

Окрім цього, російські окупанти заборонили представникам незаконних виборчкомів ходити по домівках із військовими, аби не було світлин. Їх замінили росгвардійцями, але вони намагаються не потрапляти в кадр і слідкують, щоб їх не фотографували, зазначив держслужбовець.

  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це проводить нелегітимні вибори президента РФ. З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях триватиме до 17 березня.
  • У США засуджують проведення виборів президента РФ на окупованих територіях України. Також люди, які долучаються до цього процесу нестимуть відповідальність.
  • У захопленому РФ Генічеську Херсонської області російські окупанти силоміць вивозять людей до незаконних виборчих дільниць.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що проведення незаконних виборів на окупованих територіях всупереч Конституції та законодавства України вкотре демонструє зневагу до міжнародної демократичної спільноти та викриває спроби РФ легалізувати окупаційну «владу».
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ