Підтримати нас

Генеральний секретар ООН засудив проведення незаконних виборів на окупованих територіях

Вгору
Автор статті
16 березня 2024 19:20
246
Поширити:
Фото: "Суспільне"

Антоніу Гутерреш – Генеральний секретар ООН засудив нелегітимні вибори президента РФ на окупованих територіях. 

Про це повідомили на сторінці Reuters. 

Речник ООН Стефан Дюжаррік повідомив, що спроба незаконної анексії регіонів України не має законної сили міжнародного права.

“ООН залишається непохитно відданою суверенітету, незалежності, єдності, територіальної цілісності України в межах її міжнародних визнаних кордонів”, – додав речник. 
  • Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський повідомив, що вибори президента РФ не мають юридичної сили. Вони несуть небезпеку для людей, які залишаються на лівобережжі Херсонщини.
  • У США засуджують проведення виборів президента РФ на окупованих територіях України. Також люди, які долучаються до цього процесу нестимуть відповідальність.
  • Активісти руху “Жовта Стрічка” повідомили, що 15 березня у захоплених РФ Генічеську та Скадовську Херсонської області російські окупанти продовжують обхід по оселях місцевих жителів, аби змусити їх голосувати на незаконних виборах президента РФ.
  • З початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Ч. 5 ст. 111-1 ККУ вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях.  
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ