Підтримати нас

Євросоюз засудив незаконні вибори президента РФ на окупованих територіях України

Вгору
Автор статті
18 березня 2024 17:36
211
Поширити:
Фото Олександра Корнякова

Євросоюз засудив незаконні вибори на окупованих територіях Автономної Республіки Крим, також частинах Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей. Вони є порушенням Росією міжнародного права, включно зі Статутом ООН.

Заяву Високого представника від імені ЄС опублікували на сторінці Представництва Європейського Союзу в Україні.

Зазначається, що Європейський Союз не визнає ані проведення псевдовиборів на окупованих територіях, ані їхніх результатів. Також політичне керівництво Росії та люди, які причетні до організації незаконних виборів, відповідатимуть за наслідки цих дій.

“Ми закликаємо Росію поважати міжнародно визнані кордони та суверенітет України”, – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, вони написали, що негативно ставляться до того, що РФ не запрошувала спостерігачів ОБСЄ/БДІПЛ на свої вибори. 

“Це суперечить зобов'язанням Росії в рамках ОБСЄ і позбавило російських виборців та інституцій неупередженої та незалежної оцінки цих виборів”, – зазначили в Євросоюзі.

  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це провела нелегітимні вибори президента РФ. З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях тривало до 17 березня.
  • В ефірі “Вгору” Юрій Соболевський повідомив, що вибори президента РФ не мають юридичної сили. Вони несли небезпеку для людей, які залишаються на лівобережжі Херсонщини.
  • Речник Держдепартаменту США, Генеральний секретар ООН, очільники з двадцяти країн комітетів закордонних справ засудили проведення виборів президента РФ на окупованих територіях України.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ