Підтримати нас

“Це шоу, яке має легалізувати царя”: Сергій Данилов про незаконні вибори на лівобережжі Херсонщини

Вгору
Автор статті
18 березня 2024 21:04
269
Поширити:
Скриншот із окупаційного ЗМІ

Окупаційна влада намагалася створити картинку “виборів”, аби її показати в Росії та інших країнах для легітимізації незаконного процесу. Люди, яких знімали росЗМІ говорили одні й ті ж самі прописані слова, а скриньки були майже пусті.

Про те, як пройшли незаконні вибори президента РФ на окупованій території Херсонщини в ефірі Медіаплатформи “Вгору” говорили із заступником директора Центру близькосхідних досліджень Сергієм Даниловим.

“От взагалі це не вибори, це про інше, це про якесь шоу, яке має легітимізувати царя”, – додав Данилов.

Водночас він зазначив, що люди, які приходили на виборчі дільниці й потрапляли в кадр пропагандистських ЗМІ говорили однакові слова:

“Мене знайомі попереджали, що здається, їм всім будуть роздавати слова, так і вийшло. Кожен, хто говорив, відповідав одне й те саме”.

За словами Сергія Данилова, попри заявлену нібито високу явку, кількість бюлетенів на дні скриньки, говорить про інше.

Також він розповів, що окупаційна влада змогла створити скупчення людей для відео завдяки працівникам комунальних підприємств та будівельникам із РФ.

“Вчаться на своїх помилках”: якщо на незаконному референдумі, який окупаційна влада провела у вересні 2022 року, озброєні люди потрапляли на світлини, то цього разу контролювали, аби цей “інцидент” не повторився. 

“А наступного раз, якщо вони доживуть, то враховують, що треба буде закидувати бюлетені, оскільки українці спостерігають, порівнюють і можуть зробити висновки, зловити їх на черговій брехні”, – сказав заступник директора.

  • Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією. 
  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це провела нелегітимні вибори президента РФ. З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях тривало до 17 березня.
  • В ефірі “Вгору” Юрій Соболевський повідомив, що вибори президента РФ не мають юридичної сили. Вони несли небезпеку для людей, які залишаються на лівобережжі Херсонщини.
  • Речник Держдепартаменту США, Генеральний секретар ООН, Євросоюз, очільники з двадцяти країн комітетів закордонних справ засудили проведення виборів президента РФ на окупованих територіях України.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ