Підтримати нас

Після підриву Каховської ГЕС збільшилась кількість людей, які виїжджали через пункт пропуску в Сумській області

22 серпня 2024 14:31
349
Поширити:
Фото: росЗМІ

Після підриву військовими РФ греблі Каховської ГЕС збільшилась кількість людей, які проходили пункт пропуску "Колотилівка-Покровка”, що на кордоні Сумщини з РФ.

Про це в ефірі “Вгору” повідомила голова ГО «Плурітон» Катерина Арісой.

За її словами, до цього було близько сотні людей, після підриву – близько 200. Ці люди рятувалися, тому що їхні будинки були затоплені. 

“Вони були в розпачі, були налякані. Але саме в Україні вони бачили свій порятунок”, – розповіла Катерина.

Також вона додала, що до моменту закриття цього пропуску волонтери зустрічали людей з лівобережжя Херсонщини, вдалося виїхати близько 6 тисяч жителям. Загалом вони зустріли понад 24 тисячі українців, які виїжджали з окупованих територій через Сумщину.

  • Єдиний коридор "Колотилівка-Покровка", через який люди з окупації виїздили на підконтрольну Україні територію, призупинив свою роботу 6 серпня. Причиною стали обстріли військових РФ.
  • Волонтерка пункту допомоги “Атмосфера” Катерина Арісой зазначила, що невідомо на який час закрили пункт пропуску "Колотилівка-Покровка".
  • Виїзд з окупованого лівобережжя Херсонської області – це складний процес, який потребує залученості багатьох людей та ресурсів. Про те, як можна виїхати з окупованого лівобережжя Херсонщини, в ефірі “Вгору” розповів волонтер організації HUMANITY Стефан Воронцов.
  • Також для українців, які хочуть виїхати з окупованих територій на підконтрольну Україні територію є можливість в’їхати через пункт пропуску на білорусько-українському кордоні “Мокрани - Доманове”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів