Підтримати нас

Українці, які хочуть виїхати з окупації, можуть скористатися гуманітарним коридором на Волині

12 серпня 2024 14:50
843
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Для українців, які хочуть виїхати з окупованих територій на підконтрольну Україні територію є можливість в’їхати через пункт пропуску на білорусько-українському кордоні “Мокрани - Доманове”. Ним можуть скористатися всі громадяни України за наявності будь-яких українських документів.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як заначають у міністерстві, після перетину кордону людей зустрічають представники місцевої влади, соціальних та екстрених служб і волонтери.

“Останні надають допомогу з пересуванням літнім та маломобільним людям. Крім того, волонтери безкоштовно відвозять людей до Ковеля та, за необхідності, допомагають придбати залізничні квитки до інших регіонів України”, - йдеться у дописі.

Люди також можуть залишитися на безплатну ночівлю з харчуванням.

“Також проводиться реєстрація на отримання грошової допомоги у розмірі 10 800 гривень від міжнародної організації та надається допомога з пошуку безкоштовного тимчасового житла, працевлаштування тощо”, - додають у Мінреінтеграції.

Однією з організацій, які допомагають українцям виїхати з окупації, є Helping to Leave. Зв’язатися з представниками ГО можна зателефонувавши до кол-центру +380 (93) 177 6458 або написавши в Telegram-бот @helpingtoleave_bot.

Також діє гаряча лінія Мінреінтеграції 15-48, також можна написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33 та звернутися до профільного фахівця Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.

  • Єдиний коридор "Колотилівка-Покровка", через який люди з окупації виїздили на підконтрольну Україні територію, призупинив свою роботу 6 серпня. Причиною стали обстріли військових РФ.
  • Волонтерка пункту допомоги “Атмосфера” Катерина Арісой зазначила, що невідомо на який час закрили пункт пропуску "Колотилівка-Покровка".
  • Виїзд з окупованого лівобережжя Херсонської області – це складний процес, який потребує залученості багатьох людей та ресурсів. Про те, як можна виїхати з окупованого лівобережжя Херсонщини, в ефірі “Вгору” розповів волонтер організації HUMANITY Стефан Воронцов.
  • Нещодавно заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук повідомила, що евакуація з деокупованої Херсонщини безплатним автобусним транспортом та потягами відбувається щоденно. На місцях проведення евакуації працюють представники ОВА, ДСНС та Червоного Хреста.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів