Підтримати нас

15 років отримав житель Херсонщини, який здавав позиції ЗСУ

Вгору
Автор статті
01 квітня 2024 11:23
369
Поширити:

Суд визнав винним у колабораціонізмі та державній зраді жителя Херсонщини. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що чоловік із початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав окупаційні війська. Він допомагав їм орієнтуватися на території Великоолександрівської та Високопільської громад Бериславського району області на Херсонщині. Також засуджений спостерігав за особовим складом, технікою та позиціями ЗСУ і передавав ці дані військовим РФ.

Окрім цього, він здавав проукраїнськи налаштованих місцевих жителів і закликав людей переходити на бік Росії, йдеться в повідомленні.

  • У пособництві державі-агресору підозрюється окупаційний директор Херсонського порту, який сприяв викраденню українського зерна. 
  • Оголосили підозру в пособництві державі-агресору 31-річному Станіславу Шеремету уродженцю села Михайлівка Скадовського району Херсонської області. У 2022 році чоловік очолив “територіальне управління Михайлівської сільської ради Скадовського району Херсонської області”.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ