Підтримати нас

Допоміг військовим РФ викрасти українське зерно: під підозрою “директор” Херсонського порту

Вгору
Автор статті
20 березня 2024 15:40
268
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

У пособництві державі-агресору підозрюється окупаційний директор Херсонського порту, який сприяв викраденню українського зерна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у червні 2022 року наказом незаконного губернатора Херсонської області Володимира Сальдо чоловіка призначили окупаційним директором захопленого Херсонського морського торговельного порту.

На своїй посаді він виконував інструкції окупаційної влади стосовно проведення інвентаризації захопленого порту і привласнення майна об’єкта незаконною владою.

Прокуратура пише, що восени 2022 року чоловік у супроводі російських військових проник на територію комбінату хлібопродуктів у Херсоні й захопив підприємство.

Підозрюваний допоміг російським військовим викрасти сільськогосподарські культури з окупованої території Херсонської області, а саме організував вивезення зерна ячменю до територій, які контролювалися РФ. В результаті цього військові РФ викрали та перевезли майже 3 тисячі тонн української агропродукції.

Чоловіку загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

У тексті підозри на сайті Офісу генерального прокурора йдеться про Андрія Харитонова. У жовтні 2022 року СБУ повідомила йому про підозру у державній зраді.

  • Національна поліція в Херсонській області повідомила про підозру в публічних закликах, вчинених із метою зміни меж території або державного кордону України, 51-річному проросійському активісту організації “Громадська безпека та розвиток” Роману Фоменку з Херсона.
  • Івано-Франківський суд заочно визнав винною в колабораціонізмі очільницю окупаційної адміністрації села Зелений Під Каховського району Херсонської області – 36-річну Ольгу Бигар.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ