Підтримати нас

Суд визнав винною очільницю окупаційної адміністрації села Зелений Під на Херсонщині

Вгору
Автор статті
20 березня 2024 09:55
203
Поширити:
Фото: ЦЖР

Івано-Франківський суд заочно визнав винною в колабораціонізмі очільницю окупаційної адміністрації села Зелений Під Каховського району Херсонської області – 36-річну Ольгу Бигар. 

Про це повідомляє Центр Журналістських розслідувань із посиланням на вирок суду.

Зазначається, що наприкінці 2022 року окупаційна влада перейменувала село Зелений Під на Красний Пєрєкоп і призначила Бигар головою незаконного Красноперекопського територіального управління. 

За даними свідків, жінка допомагала військовим РФ, забирала техніку в місцевих жителів та передавала окупаційним військам.

Бигар у 2022 році проводила незаконний референдум та закликала людей брати в ньому участь. Також сприяла заселенню російських військових до будинків місцевих жителів.

За вироком суду, жінку заочно засуджено до 10 років ув'язнення  із конфіскацією майна. Також на 15 років вона позбавлена права обіймати посади в органах влади.

  • Раніше стало відомо, що Ольга Бигар брала участь у розграбування в Зеленому Поді Каховського професійного аграрного ліцею, сільської ради й місцевих навчальних закладів. Після її “навідування” із російськими військовими в усіх цих закладах зникли автомобілі та сільгосптехніка.
  • До повномасштабного вторгнення РФ в Україну гауляйтерка Ольга Бигар працювала інспекторкою з охорони правопорядку Зеленопідської сільради. На цю посаду її запросили тодішня голова громади Галина Лобунько й місцевий дільничний Вадим Сафонов. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ