Підтримати нас

Новою гауляйтеркою Зеленопідської громади окупанти призначили ольгу бигар (пирогова)

Vgoru
21 лютого 2023 07:04
684
Поширити:

Саме вона була причетна до викрадення голови громади Олени Пелешок у серпні 2022 року, а зараз займається видачею російських паспортів жителям району. Про це Центру журналістських розслідувань стало відомо з власних джерел.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну ольга бигар працювала інспекторкою з охорони правопорядку Зеленопідської сільради. А після окупації Херсонщини добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками.

“Вона допомагала окупантам організовувати та проводити в громаді незаконний референдум із «приєднання» Херсонщини до рф. ольга бигар бере активну участь у різноманітних пропагандистських заходах загарбників, а 17 лютого 2023 року допомогла їм відкрити в селі відділення російського «паспортного столу» для видачі російських паспортів мешканцям Каховського району”, – розказали журналістам жителі села.

Також ольга бигар брала участь у розграбуванні в Зеленому Поді Каховського професійного аграрного ліцею, сільської ради й місцевих навчальних закладів. Зокрема, після її «візитів» із російськими військовими в усіх цих закладах зникли автомобілі та сільгосптехніка.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну гауляйтерка працювала інспекторкою з охорони правопорядку Зеленопідської сільради. На цю посаду її запросили тодішня голова громади Галина Лобунько й місцевий дільничний Вадим Сафонов.

Раніше ми повідомляли, що прокуратура завершила спецрозслідування щодо окупаційного “міністра охорони здоров’я” Херсонщини вадима ільмієва.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів