Підтримати нас

Розселяв військових РФ, здавав українців, завозив російські книжки: оголосили підозру жителю Херсонщини

Вгору
Автор статті
09 березня 2024 20:56
230
Поширити:
Скришот із окупаційного відео

У пособництві державі-агресору підозрюється 31-річний Станіслав Шеремет уродженець села Михайлівка Скадовського району Херсонської області.

Підозру опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, у липні-серпні 2022 року чоловік очолив “територіальне управління Михайлівської сільської ради Скадовського району Херсонської області”.

Підозрюваний контролював розміщення символіки РФ на будівлях, які розташовані в селі. Також він змушував у місцевих магазинах Михайлівки та Новомихайлівки встановлювати «уголки досуга, информирования жителей», йдеться в повідомленні.

Як стверджують правоохоронці, Шеремет завозив у Михайлівську школу російські підручники, зокрема, з історії Росії. У 2022 році чоловік брав участь у лінійці до першого дзвоника та агітував учнів їхати до окупованого Севастополя для участі у програмі РФ «Університетські зміни». 

Окрім цього, Шеремет розселяв російських військових у будинках місцевих жителів, які виїхали з окупації, здавав їм патріотично налаштованих односельців та учасників АТО, інформують правоохоронці.

Зазначається, що Шеремет агітував місцевих жителів отримувати паспорти РФ, працевлаштовуватися в окупаційну адміністрацію, школу, садок. Також він переоформлював свій бізнес та земельні ділянки згідно із законодавством Росії, йдеться в тексті підозри. 

Станіслав Шеремет заявляв, що “З РФ все буде добре” та допомагав проводити незаконний референдум на окупованій території Херсонської області.

Йому загрожує від десяти до дванадцяти років позбавлення волі.

  • 5 червня 2022 року на сторінці компанії “Сингента” повідомили, що звільнили Станіслава Шеремета через те, що окупаційна влада призначила його директором захопленого дослідного господарства «Асканійського», яке розташоване в селі Тавричанка на Херсонщині. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ