Підтримати нас

ЗСУ зайняли позиції неподалік Кринків на лівобережжі Херсонщини, – речник ОСУВ “Таврія”

25 липня 2024 15:56
1,672
Поширити:
Військові 126-ї окремої бригади територіальної оборони м. Одеса на Херсонщині. Фото: Ліберови

Українські військові продовжують виконувати бойові завдання на позиціях, які вони зайняли неподалік Кринків Херсонської області.

Про це повідомив речник угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі "Ми-Україна". 

На лівобережжі Херсонщини окупаційні війська атакують позиції ЗСУ з району Козачих Лагерів у бік Кринків й островів. 

За його словами, в районі Козачих Лагерів за 24 липня Сили оборони України знищили 1 авто, 4 гармати та гаубиці, зокрема "МСТА-Б" армії РФ. За попередні три дні ЗСУ ліквідували 3 російські танки, станцію РЕБ "Гроза", кілька гаубиць, польовий пункт зберігання боєприпасів, міномет та іншу техніку. 

"Тобто, як бачимо, ведеться активна бойова робота на плацдармах на лівому березі Дніпра. Там наша оборонна операція триває", – зазначив Лиховій. 
  • 16 липня Суспільне повідомило, що за словами військових, ЗСУ покинули Кринки ще кілька тижнів тому. У матеріалі, опублікованому Liga.net, йшлося, що окрім Кринків ЗСУ вийшли й з Урожайного на Донеччині.
  • 18 липня 2024 року на мапі бойових дій Deep State частина окупованої території біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини збільшилася.
  • У Раді повідомили, що з Кринків українські військові вийшли через те, що там неможливо утримувати позиції. Адже військові РФ знищили цей населений пункт. Однак зазначили, що ЗСУ перебувають на інших ділянках лівобережжя Херсонщини.
  • Журналісти писали, що у період із жовтня 2023 року по кінець червня 2024 року розшукують 788 українських військових, які офіційно зникли безвісти в селі Кринки на лівобережжі Херсонщини. 
  • Речника оперативного угруповання військ “Таврія” зазначив, що втрати ЗСУ поблизу Кринків на лівобережжі Херсонщини набагато менші втрат армії РФ під час штурмових дій в районі цього населеного пункту.
  • Пресофіцер 126-ї окремої бригади тероборони Віталій Гілевич розповів, що на лівому березі Дніпра Сили оборони активно відбивають атаки армії РФ та ведуть розвідувальну роботу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів