Підтримати нас

Бої біля Кринків на лівобережжі Херсонщини: понад 700 українських військових зникли безвісти 

18 липня 2024 09:40
672
Поширити:
Фото: The Times

У період із жовтня 2023 року по кінець червня 2024 року розшукують 788 українських військових, які офіційно зникли безвісти в селі Кринки на лівобережжі Херсонщини. 

Про це повідомляють журналісти “Слідства.Інфо”.

Зазначається, що такі дані їм вдалось дізнатись у поліціянтів. 

Морський піхотинець із 505-го батальйону 37-ї бригади Василь на псевдо “Фартовий” виконував бойові завдання у Кринках 72 дні. 

Він розповів про свій досвід служби на цьому напрямку: 

“Заходимо в Кринки, можна сказати, що одразу в кільце. Справа росіяни, зліва, попереду росіяни, а позаду – вода. Відступати нема куди, зимою це нереально було б зробити. Ця зима – це був дуже важкий момент для заходу”.

Також військовий пригадав про те, як евакуювали поранених човнами. Він зазначив, що багато човнів не могли дістатися потрібного місця для евакуації. 

“Ми всіх загиблих старались виносити на берег, щоб їх забрали, але припливає човен, і починають крити (ред. військові РФ). Багато загиблих там. Десятки”, – додав він. 

Кореспонденти “Слідства.Інфо” поспілкувались із матросами, човнярами та медиками з різних бригад морської піхоти, які були в селі Кринки. Вони зазначають, що оборона на цій території з самого початку – важка задача з обмеженим ресурсом. 

  • Пресофіцер 126-ї окремої бригади тероборони Віталій Гілевич розповів, що на лівому березі Дніпра Сили оборони активно відбивають атаки армії РФ та ведуть розвідувальну роботу, також з української сторони працюють дуже багато FPV-дронів, які часто вражають вогневі засоби окупаційних військ.
  • В британському виданні The Times опублікували розповідь про українських морських піхотинців, які  утримують плацдарм біля Кринків на лівому березі Дніпра. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів