Підтримати нас

Евакуація через річку відбувається в крайніх випадках: робота морпіхів в Кринках на Херсонщині

17 червня 2024 07:15
215
Поширити:
Фото: The Times

Упродовж останніх дев’яти місяців українські морські піхотинці утримують плацдарм біля Кринків на лівому березі Дніпра. Вони розповіли про свою роботу та її складнощі. 

Про це йдеться у публікації британського видання The Times.

Заступник командира 503-го батальйону 38-ї бригади морської піхоти, майор Сергій Педенко розповів, що росіяни не розуміють як ЗСУ утримують цю територію:

"Вони бомблять, потім заходять, а наші хлопці там ще тримаються, воюють, відштовхують їх, і вони не можуть розібратися. Але там дійсно важко", – додав військовий.

Він та його побратими пройшли навчання від Королівської морської піхоти в Портсмуті (місто в британському графстві Гемпшир). Але жодні навчання не змогли підготувати їх до реальних боїв, які ускладнюються застосуванням окупаційними військами десятків безпілотників, атаками гранатами та бомбами.

“Село Кринки колись було домом для сотень людей, але зараз повністю зруйноване. Дехто з людей Педенка перебуває там у пастці місяцями, ховаючись у підвалах розбомблених котеджів”, – йдеться в матеріалі.

Евакуація через річку відбувається лише в крайніх випадках та коли військові отримують важкі поранення. Тим, у кого просто струс мозку та рани продовжують бої. Бойовим медикам довелося навчитися проводити ампутації у польових умовах через затримку евакуації.

Фото The Times

Також Паденко зазначив, що найскладніша частина – логістика. Для того, щоб відбулася ротація або евакуація через річку, то доводиться чекати туману або дощу, щоб перешкоджати безпілотникам. Військові РФ використовують понад 15 безпілотників, щоб знищити один човен.

Окрім цього, окупаційні війська можуть глушити сигнали розвідувальних та ударних безпілотників, а також мають пристрої електронної боротьби.

  •  Упродовж 15 червня окупаційні війська 6 разів штурмували позиції ЗСУ на лівому березі Дніпра. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють, що 15 червня на лівому березі Дніпра тривали позиційні бої, однак підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Бої тривали біля населеного пункту Кринки, Козачі Лагері та на островах у дельті Дніпра. 

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів