Підтримати нас

Плацдарм у Кринках: у Раді повідомили, навіщо його створювали й чи є військові на лівобережжі Херсонщини

22 липня 2024 22:07
1,015
Поширити:
ЗСУ
Військові 126-ї окремої бригади територіальної оборони м. Одеса, які виконували бойові завдання на лівобережжі Херсонщини. Фото: Ліберови

З Кринків українські військові вийшли через те, що там неможливо утримувати позиції. Адже військові РФ знищили цей населений пункт. 

Про це повідомив народний депутат (фракція Голос), секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю Radio NV.

Однак він зазначив, що ЗСУ перебувають на інших ділянках лівобережжя Херсонщини.

Також на питання про зниклих безвісти Костенко сказав, що “сподіваємось, що якась частина перебуває в полоні й ми їх повернемо”.

За його словами, українські військові зайняли декілька плацдармів на лівому березі Дніпра, зокрема у Кринках та біля Антонівського мосту. Потім почали йти бої біля Козачих Лагерів. І всі ці дії допомогли відтягнути резерви армії РФ. Таким чином окупаційні війська не змогли пересуватися на Запорізький напрямок, “коли ми там робили спроби активних дій". 

На його думку, плацдарм у селі Кринки відіграв свою роль саме зі стратегічного погляду.

“Якби не було цих Кринків і якби не було наших плацдармів, то вони (ред. російські військові) більш спокійно маневрували б своїми силами та засобами на інші напрямки. І щонайменше могли б прорвати (оборону – ред.) або завдати більших втрат українській армії", – додав Роман Костенко.
  • 16 липня Суспільне повідомило, що за словами військових, ЗСУ покинули Кринки ще кілька тижнів тому. У матеріалі, опублікованому Liga.net, йшлося, що окрім Кринків ЗСУ вийшли й з Урожайного на Донеччині.
  • 18 липня 2024 року на мапі бойових дій Deep State частина окупованої території біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини збільшилася.
  • Журналісти писали, що у період із жовтня 2023 року по кінець червня 2024 року розшукують 788 українських військових, які офіційно зникли безвісти в селі Кринки на лівобережжі Херсонщини. 
  • Речника оперативного угруповання військ “Таврія” зазначив, що втрати ЗСУ поблизу Кринків на лівобережжі Херсонщини набагато менші втрат армії РФ під час штурмових дій в районі цього населеного пункту.
  • Пресофіцер 126-ї окремої бригади тероборони Віталій Гілевич розповів, що на лівому березі Дніпра Сили оборони активно відбивають атаки армії РФ та ведуть розвідувальну роботу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів