Підтримати нас

За минулу добу Сили оборони на Херсонщині ліквідували 37 військових РФ та кілька одиниць техніки

Vgoru
09 липня 2023 06:29
1,004
Поширити:

За добу, 8 липня, Сили оборони на тимчасово окупованій території Херсонської області ліквідували 37 військових РФ, ЗРК "Бук", станцію радіоелектронної боротьби, два човни та дві великокаліберні гармати, якими армія РФ обстрілювала Херсон.

Про це повідомила керівниця об’єднаного територіального пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк в ефірі марафону "Єдині новини".

За її словами, ситуація залишається досить складною. Російські військові вишукують напрямок, з якого чекати удару, намагаються обстрілювати всі населені пункти, які пролягають вздовж лінії фронту. Вони продовжують застосовувати керовані авіабомби. 

"Поки вони успішно застосовують тактичну авіацію. Скидають бомби на Бериславському напрямку, нищать будинки, заклади освіти. Трохи зменшилась активність обстрілів. Це пов'язано з тим, що наша робота по складах була минулого тижня результативною. Знищені п'ять таких складів на смузі лівого берега. Але все-таки вони намагаються бити по Херсонській, Антонівській, Бериславській громадах. Цього тижня застосували ракетний удар. Намагаються застосовувати С-300, використовують в нетиповий спосіб. Тобто не як протиповітряну оборону, а як руйнівну силу", – говорить Гуменюк.

Кількість обстрілів зійшла до 70. Раніше було 90 і вище. Окрім цього, армія РФ намагається повертатись на свої позиції, які залишила після підриву ГЕС. Частково їм це вдається там, де вода відійшла досить сильно, але ця робота ускладнена їх замінуванням, каже Наталія Гуменюк.

"Також є морально-психологічний аспект. Як виявилося окупантам комфортніше знаходитися на тих рубежах, на які їх відкинуло. Їм сподобалась перебувати там, де більше укріплено і якомога далі від сил нашої артилерії. Тому повернення на ці позиції відбувається дуже неохоче. Дуже складна ситуація там гуманітарна. Вони продовжують потерпати від кишкових інфекцій, є й випадки холери", – каже Наталія Гуменюк.

Раніше Наталія Гуменюк повідомила, що 7 липня Сили оборони на тимчасово окупованій території Херсонської області ліквідували близько 30 військових РФ та кілька одиниць озброєння та техніки.

За 8 липня росіяни 59 разів обстріляли деокуповані території Херсонщини. Вони випустили 334 снаряди з мінометів, артилерії, авіації, «Градів», та БПЛА. Через російську агресію одна людина дістала поранення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ