Підтримати нас

На Херсонщині знищено 30 окупантів та 8 одиниць військової техніки

Vgoru
08 липня 2023 07:55
1,539
Поширити:

За минулу добу на південному напрямку Сили оборони знищили 30 окупантів, 3 артилерійські великокаліберні гармати, 3 човни, 2 одиниці автобронетехніки.

Про це повідомила начальниця обʼєднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час телемарафону “Єдині новини”.

Окупанти намагаються повертатися на свої позиції вздовж узбережжя Дніпра. 

“Там де відійшла вода ворог облаштовується в новому бойовому порядку. Але їм дуже складно, тому що дійсно гуманітарна ситуація на цих територіях просто критична, там процвітають кишкові інфекції. Дуже складна ситуація з водопостачанням та взагалі з логістикою”, – розповіла Наталія Гуменюк.

Як вона зазначила, підрозділи армії РФ, які виставляють свої вогневі позиції та гатять по правому берегу мають дуже низький морально-психологічний дух.

“Їм дуже складно залишатися на позиціях вони весь час намагаються повернутися на ті рубежі оборони, які вже облюбовали під час великої води”, – додала начальниця обʼєднаного пресцентру.

Також Наталія Гуменюк розповіла, що окупанти намагаються маневрувати за допомогою човнів, які викрали в місцевого населення для того, щоб розвідати наміри Сил оборони. Дуже активно використовують БПЛА, один розвідувальний дрон, був знищений поблизу Снігурівки. 

Нагадуємо, що 7 липня, близько 10:00 окупанти випустили по Козацькому та Веселому чотири керовані авіабомби. Люди не постраждали. 

Уночі на 7 липня військові РФ випустили по правобережжю Херсонщини ракету із зенітно-ракетного комплексу С-300. Це нетиповий вид озброєнь, який вони застосували по деокупованій частині області.

Раніше ми писали, що санепідемічна ситуація в тимчасово окупованих Скадовську та Генічеську Херсонської області погіршується.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів