Підтримати нас

З двох населених пунктів Бериславщини Херсонської області вивезли 15 людей

27 серпня 2024 12:24
355
Поширити:

З 10 серпня й дотепер із Томариного та Шляхового Бериславського району Херсонської області, де оголошена евакуація, вдалося вивезти 15 людей.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив голова Бериславської РВА Володимир Літвінов.

Він додав, що 10 серпня 2024 року на Раді оборони ухвалили рішення розширити зону обов'язкової евакуації населення на правобережжі Херсонщини. Туди увійшли три населені пункти Бериславського району, а саме Новоолександрівка, Томарине та Шляхове.

Володимир Літвінов розповів, що в населених пунктах Бериславського району, які розташовані вздовж Дніпра, і які перебувають під постійними обстрілами армії РФ залишилося близько 6 тисяч людей. Також там немає світла, газу та води.

Він розповів, що не всюди можуть доїхати волонтери. Тому вони доставляють допомогу в більш безпечні місцевості, з яких комунальники або працівники військових адміністрації розвозять далі. 

За його словами, місцевим жителям надають харчові продукти, засоби гігієни та комплекти для ремонту будинків.

  • 10 серпня на Раді оборони ухвалили рішення розширити зону обов'язкової евакуації населення. Вона поширюється на такі населені пункти, як Шляхове, Томарине, Новоолександрівка, Гончарне, Новодмитрівка, Ромашкове, Першотравневе, мікрорайони Гідропарк та Нафтогавань Херсона (вздовж вул. Морської піхоти, а також прилеглих до неї вулиць та провулків). Загалом у списку 50 населених пунктів, розташованих вздовж річки Дніпро.
  • За інформацією ОВА, невелика кількість людей погоджується виїжджати. За підрахунками адміністрації мають евакуювати приблизно 30 тисяч. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів