Підтримати нас

Небагато людей погоджуються виїжджати: як відбувається евакуація людей на Херсонщині 

12 серпня 2024 09:20
464
Поширити:
Фото: "Вгору"

10 серпня на Раді оборони ухвалили рішення розширити зону обов'язкової евакуації населення. Невелика кількість людей погоджується виїжджати.

Про це повідомив в ефірі “Єдині новини” начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Він зазначив, що за дві доби погодились виїхати від 30 до 50 людей.  

“Мали б вивезти приблизно 30 тисяч людей. У Херсоні збільшилась кількість населення на 10 тисяч людей за літо. На початку було 69 тисяч, наразі – 81 тисяча”, – додав він.

Також Толоконніков повідомив, що всі логістичні маршрути пропрацьовані із місцевими старостами: 

“Якщо буде потреба в оперативній евакуації, то ми будемо передавати дані по старостах, квартальним і вони вже будуть казати де збиратися”.
  • 10 серпня на Раді оборони ухвалили рішення розширити зону обов'язкової евакуації населення. Вона поширюється на такі населені пункти, як Шляхове, Томарине, Новоолександрівка, Гончарне, Новодмитрівка, Ромашкове, Першотравневе, мікрорайони Гідропарк та Нафтогавань Херсона (вздовж вул.Морської піхоти, а також прилеглих до неї вулиць та провулків). Загалом у списку 50 населених пунктів, розташованих вздовж річки Дніпро.
  • 23 жовтня ухвалили рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 23 населених пунктів Херсонщини.
  • У вересні 2023 року Рада оборони області оголосила про евакуацію родин із дітьми із 31 населеного пункту. Потім вони розширили список до 34.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів