Підтримати нас

Високі ціни на ліки та продукти: яка ситуація в Олешківській громаді на Херсонщині

04 червня 2024 08:49
224
Поширити:
Фото: Pexels

В окупованій Олешківській громаді на лівобережжі Херсонщини складна ситуація з медичними послугами. В аптеках ліки поганої якості та за високими цінами.

Про це в ефірі “Вгору” повідомила начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко.

Вона додала, що в Олешківській багатопрофільній лікарні залишилося дуже мало лікарів і надавати допомогу вони можуть тільки людям, які мають російський паспорт.

Також високі ціни на продукти, зазначила Тетяна Гасаненко.

За її словами, в деяких районах Олешків світла немає з жовтня 2023 року. Унаслідок підриву російськими військовими дамби Каховської ГЕС є й проблеми з водопостачанням у місті. Окрім цього, є перебої з газопостачанням.

  • Населені пункти Олешківської громади окупували російські війська у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України.
  • Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року затопило й Олешки. Відомо було про 9 загиблих. Крім того, російська армія перешкоджала евакуації жителів і не припиняла обстрілювати місто. 
  • Начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко розповідала, що російські окупанти мінують всю інфраструктуру в окупованій Олешківській громаді. В Олешківській громаді на Херсонщині найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали населені пункти, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення. Чим ближче до води розташований населений пункт, тим критичніша ситуація. Зараз в громаді залишилося близько 6 тисяч людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів