Підтримати нас

Скільки людей залишилося в окупованій Олешківській громаді на Херсонщині

04 червня 2024 07:33
515
Поширити:
Фото Олександра Корнякова "Вгору"

В окупованій Олешківській громаді на лівобережжі Херсонщини залишилося близько 6 тисяч людей. До повномасштабного вторгнення в ній проживало понад 40 тисяч.

Про це в ефірі “Вгору” повідомила начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко.

Вона додала, що зараз із громади виїжджає менше людей, тому що залишилися здебільшого маломобільні та люди похилого віку.

За словами Гасаненко, виїзд з окупації проходить через Російську Федерацію і він складний. 

“Деякі наважуються на пішохідний перехід через Колотилівку. Але там близько двох кілометрів треба йти пішки. Зрозуміло, що людям похилого віку важко подолати цей шлях. Проте є волонтери, які допомагають”, – зазначила держслужбовиця.

Також люди змушені проходити фільтрацію та допити, розповіла Тетяна Гасаненко.

  • Населені пункти Олешківської громади окупували російські війська у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України.
  • Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року затопило й Олешки. Відомо було про 9 загиблих. Крім того, російська армія перешкоджала евакуації жителів і не припиняла обстрілювати місто. 
  • Начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко розповідала, що російські окупанти мінують всю інфраструктуру в окупованій Олешківській громаді. В Олешківській громаді на Херсонщині найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали населені пункти, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення. Чим ближче до води розташований населений пункт, тим критичніша ситуація.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів