Підтримати нас

Виплати пенсій переселенцям поновлюються після проходження ідентифікації, – Мінсоцполітики

02 травня 2024 14:20
205
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

Пенсіонери, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року, можуть зараз пройти фізичну ідентифікацію. Це потрібно для того, щоб пенсія приходила на картку.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Адже, як зазначають в міністерстві, пенсіонери-переселенці, які з 1 липня 2023 року по 31 березня 2024 року не вийшли на зв'язок із Пенсійним фондом, продовжують отримувати пенсії, але ці гроші не перераховуються на банківські картки. Їх нарахують після проходження ідентифікації.

Зазначається, що до 31 березня для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами до початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року, тривав процес проходження фізичної ідентифікації.

Потрібно було підтвердити свою особу в один зі зручних способів: онлайн або офлайн. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та людина, якій вони призначені.

  • Фізичну ідентифікацію пенсіонери проходять для підтвердження, що людина жива й сама отримує пенсію. Пенсіонери зі статусом внутрішньо переміщених осіб мають проходити перевірку в Ощадбанку кожні шість місяців. Тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, цього робити не потрібно. 
  • Якщо людина у віці 65 років має менше ніж 15 років страхового стажу, то вона може отримати соціальну допомогу від держави замість пенсійних виплат.
  • Пенсіонери, які працювали в селах та продовжують там проживати після виходу на пенсію, зможуть скористатись пільгами. Стовідсоткова пільга діє на оплату комунальних послуг та придбання побутового палива.
  • За даними Пенсійного фонду України, станом на 1 квітня 2024 року середня пенсія у Херсонській області становить 4 тисячі 884 гривні 14 копійок, це на 859 гривень 13 копійок менше середньої пенсії по Україні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ