Підтримати нас

Армія РФ скидала газові гранати в окопи: військовий із Каховки розповів про службу в ГУР

26 травня 2024 07:56
212
Поширити:
Військовий на позивний “Каховка”. Фото: ТСН

Окупаційні війська скидали газові гранати в окопи. Використання зброї такого типу це порушення законів ведення війни.

Про це розповів військовий підрозділу “Стугна” у складі спецпідрозділу “Тимура” ГУР МО України на позивний “Каховка” в інтерв’ю для TSN.UA.

Під час виконання бойового завдання біля Авдіївки “Каховка” отримав поранення. Окупаційні війська скинули з дрона міну 82 мм калібру, яка впала в 50 см від нього і розірвалася під землею. Однак уламки потрапили в руку та пальці на нозі. Через це лікарям довелося ампутувати пів стопи, а також всю руку.

Після того, як військовий отримав поранення, став повзти, спираючись на автомат. Він дістався до суміжного підрозділу, де медик надав йому першу допомогу. 

Як згадує “Каховка”, під час чергового наступу армії РФ почала закидувати окопи українських військових газовими гранатами.

“Ми всі почали задихатися. Я викопав невеличку ямку в землі й хоча б через неї намагався дихати”, – розповів військовий.

За його словами, внаслідок скиду газової гранати в нього були опіки дихальних шляхів, язика та ротової порожнини.

Військовий народився та виріс у Каховці Херсонської області, від чого і взяв собі позивний. Він працював молодшим агроном на державному підприємстві “Каховське”. Потім його направили навчатися до Києва. Коли він був на 3 курсі почалося повномасштабне вторгнення і в цей час він вступив до лав ЗСУ. Спочатку хотів до 3 штурмової бригади. Також цікавився підрозділами ГУР, але хвилювався чи вистачить сили духу. Однак підписав контракт і потрапив до підрозділу “Стугна” у складі спецпідрозділу “Тимура” ГУР МО України  йдеться в інтерв’ю.

  • В інтерв'ю “Українській правді” Тимур, який очолює спеціальний підрозділ "Тимура" Головного управління розвідки Міноборони розповів, що у 2023 році представники спецпідрозділу проводили рейди в окупованій Новій Каховці та на Великому Потьомкінському острові. У Новій Каховці вони знищили російський пункт управління, дві бойові машини. Також ліквідували 12 солдатів й одного взяли в полон.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів