Підтримати нас

Керівник спецпідрозділу ГУР “Тимур” розповів про рейди розвідників на Херсонщині

Вгору
Автор статті
13 лютого 2024 12:56
587
Поширити:
"Українська правда". Фото: Назарій Мазилюк

У 2023 році представники спецпідрозділу “Тимур” проводили рейди в окупованій Новій Каховці та на Великому Потьомкінському острові. 

Про це в інтерв'ю “Українській правді” розповів Тимур, який очолює спеціальний підрозділ "Тимура" Головного управління розвідки Міноборони. 

“На Херсонщині інша специфіка, бо там є острівці, де можна сховатися та маневрувати”, – додав він.

За його словами, тоді в Новій Каховці спецпризначенці знищили російський пункт управління, дві бойові машини. Також ліквідували 12 солдата й одного взяли в полон.

На питання про мету висадки в Новій Каховці Тимур відповів, що була розвідка та дорозвідка певних вогневих позицій противника. 

Він розповів, що розвідники заміряли, за скільки часу підходять резерви до армії РФ. Коли вони вийшли, близько через добу туди приїхали ГРУшники та підрозділ "кадирівців". 

“Але коли мене питають про мету операції, то вона завжди одна – це робота на повернення нашої землі. Ми повинні робити різні кроки, щоб противник розумів, що ми можемо з'явитися будь-де”, – додав керівник спецпідрозділу.

  • Раніше Державна прикордонна служба України поділилася деталями спецоперації, проведеної влітку 2023. Тоді українські військові висадилися на лівобережжі Херсонщини в районі Антонівського мосту. 
  • Американське видання ABC News опублікувало історію 73-го морського центру спеціальних операцій ім. кошового отамана Антіна Головатого про встановлення плацдармів на лівобережжі Херсонщини.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ