Підтримати нас

Від однієї до 15 тисяч грн: постраждалі від підтоплення жителі Херсонщини мають змогу отримати грошову допомогу

Vgoru
29 червня 2023 07:15
329
Поширити:

Жителі Херсонщини, які постраждали внаслідок теракту росіян на Каховській ГЕС, можуть отримати грошову допомогу: від держави 5 тисяч грн кожному члену родини, з обласного бюджету — 5 тисяч грн на домогосподарство, з місцевих бюджетів — від однієї до 15 тисяч гривень на домогосподарство.  

Про це повідомляє голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін. 

Також є можливість звернутися до міжнародних організацій, які виплачують по 6 тисяч 600 грн кожному члену родини, які постраждали від підтоплення. 

Щоб оформити виплати, очільник ОДА радить звертатися в Управління праці та соціального захисту у своїй громаді. 

У Херсоні документи приймають на чотирьох локаціях, говорить Прокудін — в управліннях праці та соцзахисту, а також безпосередньо на Острові. Із собою потрібно взяти паспорт або інший документ, що посвідчує особу. Також необхідний номер картки платника податків (ідентифікаційний номер), свідоцтво про народження дитини та IBAN рахунку, на який прийде допомога.

Для отримання виплат із бюджету області та територіальних громад додатково потрібен документ на право власності житла, попереджує очільник ОДА.

“Під час відвідування управління людина одразу пише заяви на всі види допомоги, а спеціалісти формують відповідні справи. Уже сьогодні до роботи ми долучаємо додаткових працівників із відповідною комп'ютерною технікою. Вони будуть допомагати приймати документи, аби не було черг та великого скупчення людей” — повідомляє Прокудін.

Заяви подали вже понад пів тисячі людей і вже наступного тижня вони мають отримати гроші, ідеться в повідомленні.

Станом на 28 червня рівень води становить 28 см у Херсоні. Для порівняння до підриву греблі Каховської ГЕС рівень води в Дніпрі в Херсоні становив 31 см.

Підтопленими залишаються ще два будинки на правобережжі.

Волонтери встановили сім модульних будинків у селі Федорівка Херсонського району. Тимчасове житло призначене для людей, які втратили власне внаслідок підтоплення. Загалом планують встановити 10 таких будинків у Федорівці, вісім  — в Інгульці та ще два — у Дар’ївці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ