Підтримати нас

На Херсонщині встановили модульні будинків для тих, хто втратив житло через підтоплення

Vgoru
Автор статті
27 червня 2023 11:29
660
Поширити:

Волонтери встановили сім модульних будинків в селі Федорівка Херсонського району. Тимчасове житло призначене для людей, які втратили власне внаслідок підтоплення. Загалом планують встановити 10 таких будинків у Федорівці, вісім  — в Інгульці та ще два — у Дар’ївці.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Як ідеться, у Федорівському старостинському окрузі почали діяти дві постійні точки з питною водою. Це стало можливим завдяки французькій благодійній організації «Solidarites international».

Також до Чорнобаївки, Дар’ївки та Білозерки доставили 960 листів шиферу. 

Повідомляється, що в Комишани доставила питну воду команда Global Empowerment Mission Ukraine HGBF, а в Херсон привезли сімейні набори.

З Рівненщини у Білозерську та Херсонську громади прибули аварійно-відновлювальні бригади та спецтехніка для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, повідомляє адміністрація. Також бригада добровольців з північних районів Рівненщини вже працює над відновленням Кочубеївської громади.

Нагадаємо, на ранок 27 червня рівень води в Дніпрі в Херсоні увійшов в природне річище. Коливання рівня відповідають природним коливанням цієї пори року. Підтопленими залишаються два населені пункти (два будинки) на правому березі Дніпра.

Упродовж останніх днів до селища Козацьке та села Веселе доставили 18 тисяч 400 літрів питної води. Раніше для населення Херсонщини доставили 45 тонн води, з них питної 36 тонн та 9 тонн технічної. 20 тонн води отримали мешканці Тягинської громади, Благодатівки, Малої Сейдемухи, Новогреднєва. Нововоронцовська громада також отримала 18 тисяч літрів питної води.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ