Підтримати нас

Агентство США виплатить по 2,2 тисячі постраждалим унаслідок підриву Каховської ГЕС

Vgoru
Автор статті
11 червня 2023 13:29
1,377
Поширити:

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) упродовж трьох місяців надаватиме фінансову допомогу українцям, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. 

Про це повідомляє пресслужба агентства.

Так, понад тисячу домогосподарств, які постраждали від повені отримають грошову допомогу у розмірі 22,5 млн грн (приблизно $608 тис.).

«Кожне домогосподарство отримає 2 200 грн ($60) на людину протягом трьох місяців, загалом до п'яти осіб на домогосподарство в постраждалих районах», — зазначили в агентстві.

Крім того, USAID забезпечило питною водою понад 14 тис. людей, а також постачає системи фільтрації води для громад у Херсонській та Дніпропетровській областях.

Також було надано понад 10 тис. літрів пального для підтримки рятувальних операцій на воді та розподілу екстреної допомоги. Водночас були передані автобуси для евакуації під керівництвом уряду та додаткові човни для підтримки рятувальних робіт, зазначається в дописі.

Раніше ми писали, що загальна площа затоплених населених пунктів зменшилася практично вдвічі – зі 139 до 77,78 кілометра квадратних. Середній рівень води знизився до позначки 4 м 1 см. Підтопленими залишаються 46 населених пунктів: 32 – на правому березі та 14 – на тимчасово окупованому лівобережжі.

Упродовж наступних трьох днів передають сильні зливи, і це може дещо уповільнити спад води, повідомляє очільник, але рівень води все одно буде зменшуватися. 

За шість діб від теракту росіян на Каховській ГЕС на Херсонщині загинуло 5 людей. Ще 35 людей вважаються безвісти зниклими, з них – 7 дітей. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ