Підтримати нас

«У Луцьку я вперше почув, що переселенців постійно перевіряє СБУ», – голова Всеукраїнської асоціації переселенців

Автор статті
21 червня 2018 12:54
759
Поширити:

Голова Всеукраїнської асоціації переселенців Руслан Калінін приїхав до Луцька, аби побачити реалії проживання переселенців і почути про їхні проблеми. 

Учора, 18 червня, він з-поміж іншого мав зустріч із сім’ями переселенців, які проживають у готелі "Світязь". 

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost Руслан Калінін розповів, що його вразили умови, в яких переселенці живуть у «Світязі». 

«Це жахливо: обідрані стіни, відсутність меблів і елементарних зручностей. Деякі кімнати приблизно по 6 квадратів. Ці умови прийнятні, якщо жити там до тижня, а не 4 роки, як живуть ці люди. За словами переселенців, вони звертаються куди тільки можуть, але зворотнього зв’язку немає», - розповів Калінін. 

Він додав, що у Луцьку вперше почув про те, що переселенців щомісяця перевіряє Служба безпеки України. «Раніше з таким не стикався. Буду піднімати це питання в Києві, коли повернусь», - сказав він. 

Ще одна річ, яка неприємно вразила голову Всеукраїнської асоціації переселенців у Луцьку, – безробіття серед тих, хто приїхав у місто через війну на Сході. Руслан Калінін вважає, що одна з причин такого явища – відсутність мотивації у переселенців.

«Я не кажу про всіх і не кажу, що ця проблема властива тільки для Луцька, але таке явище є», – резюмував Калінін. 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ