Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється житель Херсонщини: допомагав проводити незаконний референдум у Новій Каховці

Вгору
Автор статті
02 квітня 2024 21:52
304
Поширити:

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річному Вікторові Борідці, який допомагав проводити незаконний референдум щодо приєднання Херсонської області до РФ у Новій Каховці.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у період з 23 по 27 вересня 2022 року підозрюваний працював в окупаційній дільничній виборчій комісії №518. 

Зазначається, що Борідка формував склад окупаційної ДВК і контролював роботу її членів. Також складав списки виборців і підписував документацію комісії, відповідав за зберігання “бюлетенів”. Облаштовував виборчі дільниці, де розміщував символіку РФ.

Окрім цього, чоловік агітував місцевих жителів брати участь у проведенні незаконного референдуму. 

Підозрюваному загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення.

Як відомо з тексту підозри, Віктор Борідка уродженець села Верби Нижньосірогозької громади. Чоловік зареєстрований в Новій Каховці Каховського району.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей. 
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ