Підтримати нас

Судитимуть за колабораціонізм окупаційну начальницю відділу культури в Чаплинці на Херсонщині

Автор статті
28 грудня 2023 10:31
335
Поширити:

Судитимуть жительку Чаплинки за колабораціонізм, яка стала окупаційною начальницею відділу культури в селищі.  

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

На цій посаді жінка формувала колектив підпорядкованого їй відділу, організовувала його роботу, розпоряджалася захопленим російськими окупантами майном. До її функціонала входила також підготовка до проведення масових заходів, які популяризують традиції та культуру РФ, ідеться в повідомленні прокуратури. 

Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, ідеться про 40-річну Кристину Іноземцеву, яка очолила окупаційний відділ культури, туризму, молодіжної політики та спорту Чаплинської громади на Херсонщині.

До повномасштабного вторгнення Росії Кристина Іноземцева працювала в Чаплинському культурно-творчому центрі завідувачкою сектору культурно-дозвільної діяльності, а з 15 березня 2021 року виконувала обов’язки його директора. 25 серпня 2022 року вона отримала російський паспорт.

Кристина Іноземцева. Фото з ЦЖР

Чаплинська селищна громада Каховського району перебуває під окупацією російських військ із лютого 2022 року. Раніше СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі Сергію Березіну, який очолює в селищі відділення поліції. Він причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів. Судитимуть громадянина РФ Олександра Хлюстова, який очолює окупаційну адміністрацію Чаплинки. У травні колишнього окупаційного голову селища Атома Мірібяна заочно засудили до 10 років позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ