Підтримати нас

Судитимуть окупаційного голову Чаплинки на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
19 липня 2023 12:39
677
Поширити:

Судитимуть громадянина РФ Олександра Хлюстова за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Він очолює окупаційну адміністрацію селища Чаплинка на Херсонщині. Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацію майна. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Як зазначається, 42-річний Олександр Хлюстов після початку повномасштабного російського вторгнення перетнув державний кордон України через Кримський міст та в’їхав на тимчасово окуповану територію Херсонщини.

Навесні 2022 року він обійняв окупаційну посаду голови Чаплинки. З 1 червня 2022 року він займався забезпеченням незаконного обігу російського рубля, самовільно запроваджував комендантську годину, відкрив у Чаплинці «гуманітарний центр», забороняв «Укрпошті» виплачувати пенсії місцевим пенсіонерам і допомагав окупантам виплачувати російські «соціальні виплати».

Також він створював умови для проведення псевдореферендуму, ідеться в дописі. Хлюстов робив публічні виступи на підтримку окупаційної влади та публікував їх у соцмережі.

За даними Центру журналістських розслідувань, Хлюстов – майор збройних сил РФ. У 2014-2017 роках у складі окупаційного російського контингенту служив на окупованій території Донецької та Луганської областей.  

Нагадаємо, першим гауляйтером Чаплинки 16 травня 2022 року окупанти призначили місцевого мешканця Атома Мірібяна. Але фактичним керівником окупаційної адміністрації селища від початку був саме Хлюстов. Згодом Мірібян втік із Чаплинки.

Політичного в’язня Кремля Володимира Якименка з Чаплинки помістили до штрафного ізолятора на довгий час. Адміністрація виправної колонії примушує політв’язня до роботи на російську економіку. Володимир Якименко – таксист та активіст “Автомайдану” із Чаплинки. Чоловік активно допомагав українській армії на Донбасі та кримчанам, які у 2014 році залишали півострів через російську окупацію. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ