Підтримати нас

Політв’язня Кремля з Чаплинки перевели до штрафного ізолятора майже на місяць через непокору

Vgoru
Автор статті
05 червня 2023 15:27
427
Поширити:

Політичного в’язня Кремля Володимира Якименка помістили до штрафного ізолятора на довгий час. Він відмовився працювати на економіку Росії.

Про це повідомив Центр прав людини.

За інформацією Центру, адміністрація виправної колонії №4 у місті Пугачов у Росії примушує політв’язня Володимира Якименка до роботи на російську економіку.

"Повідомляється, що бранець Кремля систематично потерпає від утисків у колонії. На початку цього року він отримував догани за відмову працювати на країну-агресорку, за що був кілька разів поміщений у ШІЗО на п'ять та десять діб”, — ідеться в дописі Центру прав людини.

Цього разу Володимира Якименка помістили на 15 діб до ізолятора, і цей термін сплив 29 травня, але адміністративне стягнення подовжили до 8 червня.

Також у Центрі прав людини пишуть, що чоловіка неодноразово змушували підписати відмову від українського громадянства та намагалися завербувати до лав бойових підрозділів армії РФ.

Володимир Якименко – таксист та активіст “Автомайдану” із села Чаплинка на Херсонщині. Чоловік активно допомагав українській армії на Донбасі та кримчанам, які у 2014 році залишали півострів через російську окупацію. 11 червня 2017 року, коли він учергове перетинав адміністративну межу з півостровом, його затримали російські силовики. Вони звинуватили українця в транспортуванні наркотиків, які йому нібито підклав пасажир. Підконтрольний Кремлю суд у Криму дав чоловіку п’ятнадцять із половиною років колонії.

Нагадаємо,  російські окупанти відкрили ще один неофіційний слідчий ізолятор: у селі Чонгар Генічеського району Херсонської області. Сюди перевели частину політичних вʼязнів, які утримувались у СІЗО №2 Сімферополя. У новому СІЗО тримають близько 10 затриманих за підозрою в участі в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана.

Також нещодавно ФСБ затримала українця на Херсонщині за підозрою в участі в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана. За версією окупаційного слідства, чоловік нібито вступив до батальйону у 2016 році.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ