Підтримати нас

На окупованій Херсонщині ФСБ Росії незаконно затримала українця у “справі кримськотатарського батальйону”

Vgoru
Автор статті
28 травня 2023 10:00
631
Поширити:

ФСБ Росії затримала одного українця і двох росіян на Херсонщині за підозрою в участі у кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана.

Про це повідомляє Кримськотатарська правозахисна група.

За інформацією правозахисників, затримали громадянина України 1964 року народження та двох громадян Росії 1971 та 1981 років народження. Інші дані затриманих не вказали. За версією окупаційного слідства, чоловіки нібито вступили до батальйону у 2016 році.

Проти чоловіків незаконно порушили кримінальні справи. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

У Криму окупанти протиправно позбавили волі не менше 15 людей, що нібито брали участь в батальйоні імені М. Челебіджихана. До цього числа входять і громадяни України, яких російські військові викрали на півдні України після 24 лютого 2022 року.

Батальйон імені Номана Челебіджіхана — добровольче кримськотатарське збройне формування, що утворилося у 2016 році під час блокади на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Батальйон назвали на честь Номана Челебіджіхана — кримськотатарського політика і громадського діяча.

Нагадаємо, до семи років позбавлення волі в Криму засудили кримського татарина Аппаза Куртамета за звинуваченням у “фінансуванні збройного формування”. Окупанти закидали Куртамету фінансування ісламського батальйону “Крим”, хлопець нібито переказав 500 гривень одному з представників формування.  Аппазу Куртамету – 20 років, він викладач кримськотатарської мови з селища Новоолексіївка Херсонської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ