Підтримати нас

У селі Чонгар на Херсонщині росіяни відкрили слідчий ізолятор

Vgoru
Автор статті
02 червня 2023 08:53
561
Поширити:

Російські окупанти відкрили ще один неофіційний слідчий ізолятор: у селі Чонгар Генічеського району Херсонської області. Офіційно про нове СІЗО окупаційна влада не повідомляє.

Про це повідомляє Кримськотатарська правозахисна група.

За інформацією групи, у новий пенітенціарний заклад перевели частину політичних вʼязнів, які утримувались у СІЗО №2 Сімферополя.

Також туди потрапляють люди, яких затримують із політичних мотивів у Херсонській та Запорізькій областях. Зокрема, у новому СІЗО тримають близько 10 затриманих за підозрою в участі в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана.

Ще восени 2022 року на території колонії №1 в Сімферополі з’явилося СІЗО №2, де утримують політичних бранців. Їх Росія викрала з окупованих територій півдня України. 

Раніше ми писали, що ФСБ затримала українця на Херсонщині за підозрою в участі в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана. За версією окупаційного слідства, чоловік нібито вступив до батальйону у 2016 році.

Також до семи років в Криму засудили кримського татарина Аппаза Куртамета за звинуваченням у “фінансуванні збройного формування”. Хлопцю 20 років, він викладач кримськотатарської мови з селища Новоолексіївка Херсонської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ