Підтримати нас

Гауляйтера Чаплинки засудили до 10 років позбавлення волі

Vgoru
Автор статті
26 травня 2023 09:13
929
Поширити:

За підтримання публічного обвинувачення Херсонської та Каховської прокуратури визнали винним у колабораціонізмі мешканця селища Чаплинка Херсонської області Атома Мірібяна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Чоловіка засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна. Також його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком на 15 років.

Доведено, що після початку широкомасштабного вторгнення окупаційних військ РФ Атом Мірібян пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду окупаційного «голови військово-цивільної адміністрації Чаплинського району».

На займаній посаді чоловік зобов’язував фізичних і юридичних осіб підпорядковуватися окупаційній адміністрації, підбирав працівників до зазначеного незаконного органу влади.

Окрім того, він керував комунальними підприємствами та перепідпорядкував структурні підрозділи Чаплинської селищної ради під своє управління.

Наразі чоловік перебуває в розшуку.

Атом Мірібян народився 3 березня 1989 року в місті Гавар у Вірменії. З 2011 до 2021 року Мірібян займався підприємництвом. Його батько заснував приватне підприємство “Сако-68” у Чаплинці. У 2011 році підприємство займалося вирощуванням зернових культур.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі окупаційному голові Виноградівської громади Олександру Фесенку. Йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

СБУ також наклала арешт на майно гауляйтера міста Гола Пристань на Херсонщині – Геннадія Недялкова. Загальна сума арештованого майна становить понад 11 мільйонів гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ