Підтримати нас

Окупаційному голові Виноградівської громади Олександру Фесенку загрожує до 10 років ув’язнення

Vgoru
Автор статті
24 травня 2023 14:48
504
Поширити:

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі окупаційному голові Виноградівської громади Олександру Фесенку. Йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Відповідний документ опублікований на сайті Офісу генпрокурора України. 

За даними слідства, на своїй “посаді” він підбирав співробітників, брав участь у псевдореферендумі, організовував “евакуацію” із населених пунктів громади до Скадовського району. 

Фесенко також зареєстрував окупаційний виконавчий орган Виноградівської громади за законодавством РФ. 

Раніше ми повідомляли, що колишнього правоохоронця Валерія Літвіна судитимуть одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України. Він служив у правоохоронних органах та звільнився у званні генерал-майора міліції, а під час тимчасової окупації Херсона пішов на співпрацю зі співробітником ФСБ РФ.

Також нещодавно ухвалили вирок для генерал-майора, заступника командувача Чорноморського флоту РФ із матеріально-технічного забезпечення, та полковника, командира 11-ої окремої інженерної бригади Південного військового округу. 

Їм загрожує 12 років позбавлення волі за захоплення і підрив дамби на Північнокримському каналі на початку російського вторгнення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ