Підтримати нас

Гауляйтеру Чаплинки росіянину алєксандру хлюстову повідомили про підозру

Vgoru
01 квітня 2023 15:03
749
Поширити:

СБУ повідомила про підозру 41-річному громадянину росії алєксандру хлюстову, який очолює окупаційну адміністрацію селища Чаплинка на Херсонщині. Він не пізніше травня 2022 року незаконно перетнув адмінмежу Херсонської області з Кримом і став так званим "заступником голови Чаплинської військової міської адміністрації", а невдовзі й очолив її. Йдеться в документі, оприлюдненому на сайті Офісу Генпрокуратури.

“На цій «посаді» з 1 червня 2022 року хлюстов займався забезпеченням незаконного обігу російського рубля, самовільно запроваджував комендантську годину, відкрив у Чаплинці «гуманітарний центр» партії «единая россия», забороняв «Укрпошті» виплачувати пенсії місцевим пенсіонерам і допомагав окупантам виплачувати російські так звані «соціальні виплати», – зазначається в тексті підозри.

Центр журналістських розслідувань – у травні 2022 року – першим повідомив інформацію про алєксандра хлюстова.

Він – майор збройних сил рф з особовим номером військовослужбовця Ф-151197.

У 2014-2017 роках у складі окупаційного російського контингенту служив на окупованій території Донецької та Луганської областей.

хлюстов перебував в Україні у складі 8-ї загальновійськової армії.

Станом на 2017 рік значився заступником командира полку з роботи з особовим складом (в/ч 30616-6 м. коврове, володимирської області, росія).

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ