Підтримати нас

Судитимуть військового ДНР: воював проти ЗСУ на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
04 вересня 2023 13:16
1,224
Поширити:

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що 15 серпня 2023 року при спробі дістатися до Урожайного Волноваського району Донецької області чоловіка затримали українські військові.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 лютого 2022 року мешканець тимчасово окупованого міста Макіївки отримав від представника місцевого «військкомату» повістку. 

“Після навчання у місті Іловайськ мобілізований із позивним «Ярік» вступив до лав стрілецького батальйону «полку мобільного резерву 1-го армійського корпусу міністерства оборони ДНР»”, – йдеться в дописі.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії на території України він брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ в районах Антонівки, Комишан, Олександрівки, Чкалова, Давидового Броду, Білогірки, Садів на Херсонщині.

Крім того, виконував злочинні накази командирів, вбивав українських захисників та цивільних жителів.

Слідчі Нацполіції повідомили російському військовому про підозру в зґвалтуванні дівчат 14 та 18 років у Херсонські області. Йому загрожує покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що Служба безпеки повідомила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни начальнику інженерно-технічного відділення ОМОН «Беркут» Головного управління Росгвардії по Криму та Севастополю, 37-річному Квартнику Пилипу Олександровичу. Йому загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Також, російським військовим Віктору Бедрику та Олександру Чичкану оголосили підозри в жорстокому поводженні з цивільним населенням, що проявилося в незаконному увʼязненні та катуванні. У Херсоні минулого року Бедрик і Чичкан затримали щонайменше 11 людей у підвалі апеляційного суду. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ