Підтримати нас

Двом російським військовим, які ув’язнили та катували людей у Херсоні, повідомили про підозру

Vgoru
Автор статті
14 серпня 2023 11:39
447
Поширити:

Російським військовим Віктору Бедрику та Олександру Чичкану оголосили підозри в жорстокому поводженні з цивільним населенням, що проявилося в незаконному увʼязненні та катуванні. У Херсоні минулого року Бедрик і Чичкан затримали щонайменше 11 людей у підвалі апеляційного суду.

Тексти підозр оприлюднено на сайті Офісу генпрокурора, інформує “Судовий репортер”.

У квітні 2022-го окупаційна влада створила військову комендатуру Херсонської області. Основним місцем її дислокації стала захоплена будівля Херсонського апеляційного суду. 

Заступник 22-го армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту ВМФ РФ Віктор Бедрик став військовим комендантом. Він мав у підпорядкуванні військовослужбовця Олександра Чичкана та не менше 25 солдатів, не встановлених слідством.

У період із травня по липень 2022 року Бедрик і Чичкан незаконно ув’язнили щонайменше 11 людей, яких помістили до камер підвального приміщення військової комендатури в Херсоні. Бранці утримувались у виснажливих та антисанітарних умовах, були обмежені у їжі та воді, не отримували медичної допомоги. Полонених били руками, ногами, палицями та іншими предметами, а також катували електричним струмом, ідеться в дописі.

Під час катування ув’язнених примушували давати неправдиві відомості про себе та членів сім’ї, їм систематично погрожували вбивством, затриманням близьких та рідних. Є відомості, що Чичкан особисто застосовував фізичне насильство до потерпілих. Затримання і допити тривали від 3 до 10 днів.

10 червня 2022 року в камері катівні від численних травм помер працівник ДУ «Північна виправна колонія № 90». 26 червня 2022 року від катування помер ще один чоловік.

Бедрик підозрюється у відданні наказу на жорстоке поводження з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, що поєднані з умисним убивством. Вважається, що підозрюваний Чичкан діяв за наказом та під керівництвом Бедрика.

Нагадаємо, військовослужбовцю ЗС РФ Владіку Небієву повідомлено про підозру. За даними слідства, 30-річний уродженець Дагестану – молодший сержант 94-го полку оперативного призначення Росгвардії під час окупації Херсонщини систематично вчиняв психологічне і фізичне насильство над місцевою жителькою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ