Підтримати нас

Підозрюється в порушенні законів та звичаїв війни росгвардієць: причетний до викрадення мера Голої Пристані

Vgoru
Автор статті
02 вересня 2023 10:26
353
Поширити:

Служба безпеки повідомила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни начальнику інженерно-технічного відділення ОМОН «Беркут» Головного управління Росгвардії по Криму та Севастополю, 37-річному Квартнику Пилипу Олександровичу. Йому загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Повідомлення про підозру опубліковане на сайті Офісу Генерального прокурора.

У тексті підозри зазначають, що він віддав незаконний наказ на затримання.  Але ім’я затриманого приховане. Однак відомо, що в цей день, час та у цьому місці викрали міського голову Голої Пристані Олександра Бабича.

“Зранку, 28 березня 2022 року, разом з озброєним військовослужбовцем РФ Квартник П. О. прибув до адміністративної будівлі Голопристанської міської ради Скадовського району та віддав наказ на незаконне затримання. Після чого невідомі озброєні військовослужбовці після 10:00 вивели з приміщення ради та помістили у мікроавтобус білого кольору й повезли потерпілого у невідомому напрямку”, – йдеться в повідомленні.

ЦЖР інформує, що за словами його дружини Ольги Бабич, 28 березня 2022 року вранці її чоловіка захопили вдома, привезли до Голопристанської міськради на білому мікроавтобусі, а згодом на ньому ж вивезли в напрямку Скадовська.

Нагадуємо, що 28 березня 2022 року, представники Росії забрали та вивезли в невідомому напрямку голопристанського міського голову Олександра Бабича.

Крім того, голова Голої Пристані 25 травня заочно отримав відзнаку від Європейського Комітету Регіонів. У Брюсселі відзнаку мера передали Виконавчому директору Асоціації міст України Олександру Слобожану. Голова Голої Пристані перебуває в російському полоні вже понад рік.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ