Підтримати нас

Мера Голої Пристані Олександра Бабіча нагородили європейською відзнакою

Vgoru
Автор статті
26 травня 2023 08:07
1,435
Поширити:

Голова Голої Пристані 25 травня заочно отримав відзнаку від Європейського Комітету Регіонів. У Брюсселі відзнаку мера передали Виконавчому директору Асоціації міст України Олександру Слобожану. Голова Голої Пристані перебуває в російському полоні вже понад рік.

Про це повідомляє Асоціація міст України.

Оголосили про відзнаку для Олександра Бабича в польському Гданську 8 лютого 2023 року. 

Отримуючи відзнаку, Олександр Слобожан висловив сподівання, що її отримання допоможе зберегти життя полоненим мерам і службовцям.

«Ця нагорода Олександру Бабичу відзначає всіх українських мерів, які продовжують виконувати свої обов’язки незалежно від обставин, часто ризикуючи власним життям», — наголосив Олександр Слобожан.

У повідомленні йдеться, що Олександр Бабич відзначений європейськими партнерами,  як приклад свідомої відданості своїй Батьківщині та українцям, які сьогодні виборюють своє право на життя. Він нагороджений як представник усіх українських мерів, що були викрадені з початку російського вторгнення. 

Спеціальна відзнака заснована на честь мера Гданська Павла Адамовича, який загинув 2019 року від смертельного поранення.

Асоціація міст України закликає всіх долучитися до звільнення захоплених у полон мерів.

Раніше ми писали, що СБУ наклала арешт на майно гауляйтера міста Гола Пристань на Херсонщині – Геннадія Недялкова. Загальна сума арештованого майна становить понад 11 мільйонів гривень. Раніше Геннадій Недялков та його заступниця Юлія Черемісіна заволоділи автомобілем «Тойота» 2020 року випуску, що належав виконавчому комітету Голопристанської міської ради. За це їм обом загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ