Підтримати нас

Суд визнав винною в колабораціонізмі тюремницю з херсонської колонії Альбіну Беспалову

Вгору
Автор статті
25 березня 2024 18:30
572
Поширити:
Альбіна Беспалова. Фото з її сторінки "Вконтактє" з 2014 року

Ужгородський суд 21 березня визнав винною в колабораціонізмі 30-річну Альбіну Беспалову, яка проживала в Микільському на Херсонщині. Вона працювала в Північній виправній колонії № 90 під час окупації Херсона.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду. 

У 2022 році окупаційна адміністрація на базі Північної виправної колонії № 90 створила "Управління служби виконання покарань по Херсонській області" (Далі УСВП по Херсонській області). Незаконний орган запрацював з 1 червня 2022 року та об`єднував усі установи виконання покарань на окупованій Херсонщині.

Не раніше 1 липня 2022 року Альбіна Беспалова обійняла посаду молодшого інспектора 2 категорії відділу охорони незаконної "УСВП по Херсонській області" із присвоєнням спеціального звання – рядовий внутрішньої служби. Жінка мала контролювати, щоб засуджені дотримувалися режиму колонії та розпорядку дня.

Перед тим, як ЗСУ звільнили Херсон, російська окупаційна адміністрація перемістила "УСВП по Херсонській області" до Генічеська. З жовтня 2022 року  Альбіна Беспалова продовжує працювати на незаконній посаді в Генічеську.  

Альбіна Беспалова. Фото з її сторінки "Вконтактє" з 2015 року

Вину Беспалової в суді доводили письмовими доказами, відеозаписами й протоколами допиту чотирьох свідків.  

У підсумку суд призначив Альбіні Беспаловій 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вона не має права обіймати керівні посади в органах влади, установах, підприємствах 10 років. Початок строку відбування покарання рахуватимуть з моменту її затримання.

  • Відомо, що вже декільком працівникам Північної виправної колонії № 90 оголосили вироки за співпрацю з РФ. Так, Ужгородський суд 15 березня дав 13 років в’язниці 55-річному Олександру Ширенку зі села Правдиного Білозерської громади на Херсонщині.

  • Також колишній старший інспектор відділу нагляду і безпеки колонії отримав 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ