Підтримати нас

Колишній співробітник херсонської колонії отримав 15 років за держзраду

Вгору
Автор статті
27 лютого 2024 16:07
329
Поширити:

Суд визнав винним у державній зраді колишнього старшого інспектора відділу нагляду і безпеки херсонської “Північної виправної колонії № 90”, та призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.



За даними слідства, після захоплення Херсона російською армією чоловік обійняв посаду заступника начальника колонії в окупованій “Північній виправній колонії № 90”.

Згодом він став першим заступником начальника незаконного “Херсонського слідчого ізолятора. Наразі чоловік переховується на окупованих територіях України.

Прокуратура додає, що рішенням суду його також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 15 років.

  • У колабораціонізмі підозрюється 52-річна жителька Херсонської області, яка очолила створений окупаційною владою відділ капітального будівництва в Херсоні.
  • Також за колабораціонізм перед судом постане житель Херсонської області, який у період окупації обійняв посаду начальника “департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики” в незаконній адміністрації Херсонської області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ