Підтримати нас

Підозру отримала жінка, яка очолила окупаційний “відділ капітального будівництва” в Херсоні

Вгору
27 лютого 2024 14:53
247
Поширити:
Ілюстративне фото

У колабораціонізмі підозрюється 52-річна жителька Херсонської області, яка очолила створений окупаційною владою відділ капітального будівництва в Херсоні.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у червні 2022 року жінка обійняла посаду начальника відділу капітального будівництва в окупаційній адміністрації Херсона. 

На своїй посаді жінка виконувала доручення представників незаконної влади, а саме підбирала персонал для окупаційного відділу капітального будівництва та контролювала його роботу. Також перевіряла дозвільні документи на будівництво, реконструкцію та технічне переобладнання приміщень. 

Жінці загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Прокурори скерували до суду справу жителя Херсонщини за фактом колабораційної діяльності. У серпні 2022 року він обійняв посаду заступника голови окупаційної Каховської військово-цивільної адміністрації.
  • Також за колабораціонізм перед судом постане житель Херсонської області, який у період окупації обійняв посаду начальника “департаменту зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики” в незаконній адміністрації Херсонської області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ