Підтримати нас

Суд визнав винним у державній зраді поліціянта з Генічеська на Херсонщині

03 липня 2024 15:23
157
Поширити:
Микола Комзюк
Микола Комзюк. Фото6 ЦЖР

Біляївський районний суд Одеської області заочно визнав винним у державній зраді 50-річного дільничного офіцера поліції з Генічеська Херсонської області Миколу Комзюка. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Також Комзюка позбавили спеціального звання «підполковник поліції». Йому протягом 15 років заборонено працювати в органах влади й в правоохоронних органах. 

Суд встановив, що у березні 2022 року засуджений, перебуваючи на посаді дільничного офіцера поліції сектору превенції Генічеського районного відділу поліції, пішов служити до незаконно створеної народної міліції Генічеська. Згодом російські окупанти створили на її базі незаконний Генічеський районний відділ поліції МВС Херсонської області. Чоловік обійняв посаду незаконного начальника дільничних інспекторів, йдеться в тексті.

За словами свідків, засуджений мав можливість виїхати з окупованого Генічеська, однак не захотів виконувати наказ керівництва щодо евакуації відділу поліції. 

Микола Комзюк – уродженець міста Углегорськ Сахалінської області РФ, громадянин України. До Генічеська він перевівся із Запорізької області у 2018-2019 роках, повідомляють у ЦЖР.

  • Раніше Одеський апеляційний суд залишив без змін заочний вирок поліціянту з Голої Пристані Херсонської області Артуру Норченку. Його звинувачують у колабораціонізмі.
  • Шевченківський районний суд Чернівців заочно визнав винним у колабораціонізмі 52-річного начальника окупаційного відділу дорожньо-постової служби Генічеська на Херсонщині Олександр Кириленко. Йому призначили 13 років ув'язнення з конфіскацією всього майна, окрім житла.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів